• 23 травня 2013

25 травня - день працівників видавництв і поліграфії України

В останню суботу травня в Україні прийнято відзначати день працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження України. Вперше це свято відзначили 25 травня 1999 після того як президент України підписав указ про святкування цього дня, зробивши його офіційним державним професійним святом.

день поліграфіста

Трохи історії...

Напевно багатьом відомо, що Україна має багату історичну спадщину. У 1574 році славнозвісний друкарем Іваном Федоровим були закладені основи книгодрукування.

Ця дата увійшла в світову історію і стала точкою відліку в розвитку української та світової поліграфії.  

Три українських міста Київ, Острог та Львів в ті часи були справжніми «столицями» видавничої діяльності. У цих містах з'явилися редактори та книговидавці, а деякі друкарні навіть мали власні книжкові крамниці.

1581 рік ознаменувався виходом Острозької Біблії, яка стала справжнім шедевром друкарства того часу. У цьому ж році в місті Львів видав книгу «Апостол», яка стала першою в світі тиражної книгою.

Сьогодні...

У сьогоднішні дні поліграфія в Україні розвивається надзвичайно швидкими темпами. Наша країна бере участь практично у всіх міжнародних виставках та форумах, а також проводить у себе численні поліграфічні ярмарки.

В усіх обласних центрах нашої країни є видавництва та друкарні, обладнані за останнім словом техніки. А великі книжкові магазини можна знайти навіть в районних центрах, де кількість населення не так вже й велика.  

Вітаємо Вас зі святом!

Рекламна агенція «Ура Престиж» щиро вітає Вас з професійним святом! Ми бажаємо Вам щастя, радості, духовного та кар'єрного зростання!

Show popup